Groente tuin in de ochtend

Wat zijn wij?

En hier komt de rest van de tekst. Deze drie foto’s zijn gegenereerd door de AI van Microsoft Bing.

Groente tuin in de ochtend met mensen

Wie zijn wij?

Een korte introductie van de leden en het bestuur.

Groente tuin in de ochtend vanuit de lucht

Wat moet u van ons weten?

Dingen om mee rekening te houden als u een van onze volkstuintjes in gebruik heeft.

Zoveel leden als de Dalfser Volkstuinvereniging telt, zoveel redenen zijn er om een volkstuin te hebben. De een doet het puur om de eigen groente te kunnen verbouwen en voor de ander is het hebben van een moestuin meer een gezellige bezigheid. Eén ding staat vast: een volkstuin geeft je een zinvolle vrijetijdsbesteding.

In maart 1975 was de oprichtingsvergadering van de volkstuinvereniging in café-restaurant ‘Het wapen van Dalfsen’. Er waren toen 32 belangstellenden. Het aantal leden is sindsdien flink gegroeid. De leden zijn jong en oud, vrouwen en mannen, groen en ervaren!

Op ons complex aan de Ruitenborghweg liggen circa 70 percelen. De meeste percelen hebben een grootte van 1,0 are. Als er ruimte beschikbaar is, kunnen er twee percelen worden gecombineerd.

Hoe je je volkstuin gebruikt, is – binnen bepaalde grenzen – helemaal vrij. Het ene lid specialiseert zich volledig in de groenteteelt, terwijl een ander juist veel meer plezier heeft in de variatie tussen groente, fruit en bloemen. Voor de ene persoon ligt de nadruk op de zomerse helft van het seizoen, terwijl een ander zich bijna het hele jaar rond vermaakt.

Het hebben van een volkstuin heeft niet alleen als leuk voordeel dat je in de supermarkt de groenteafdeling kan overslaan maar krijg je ook gratis extra lichaamsbeweging in de buitenlucht. Van tuinieren is bewezen dat het stress vermindert en onderzoek van de Wageningen Universiteit toont aan dat een volkstuin erg gezond is. Los van al deze nuttige aspecten is het ook gewoon erg gezellig en leerzaam.

ACTUEEL

Mededelingen van het bestuur

Op 27 juni gaat de tuincommissie langs de tuintjes om eventuele ongewenste toestanden te noteren. Hieruit zal actie ondernomen worden om de betrokkenen aan te sporen tot verbetering van hun gedrag.

Klusdagen, 13 mei en 1 juli

Zaterdag 13 mei is de eerste klusdag van dit jaar. Namens het bestuur zullen Henk Schuurman en Jan van Nieuwenhoven aanwezig zijn, en het aanspreekpunt zijn voor de klussen.
Vaste prik is natuurlijk het omspitten van de randen bij de omheining, maar wellicht hebben Henk en Jan nog een paar klussen in petto om het terrein er weer spic en span uit te laten zien 😀
Als er dan ook nog een paar leden zijn die voor wat versterking van de inwendige mens willen zorgen (koffie gaat er altijd wel in), dan is dat helemaal fijn.
Laat je me even weten of je kunt helpen? Dan geef ik het door aan Henk en Jan.

Voor de planning is ook zaterdag 1 juli als klusdag geprikt. Dan kunnen jullie die datum ook alvast in de agenda zetten.

Gevraagd en aangeboden

13 april 2023

Piet heeft nog diverse knolletjes in de aanbieding voor de liefhebber. Ze kunnen gratis worden opgehaald.

ONS STEKKIE

De verdeling

Op dit moment zijn er:

aanvragen voor een tuintje

tuintjes van totaal 95 in gebruik

actieve bestuursleden

Contactformulier

13 + 1 =

Met dank aan onze sponsor(en)